kros, kruca moje rejony tej rejestracji
śruby do felg stalowych
Zwiń
X
-
śruby do felg stalowych
Witam,
OctavięII kupiłem z felami VEGA 6,5J x 16". Teraz na zimę kupiłem stalowe 6J x 15". Czy muszę kupić nowe śruby? Sprawdzałem obecne śruby i wg mnie mają one łby okrągłe, czyli powinny pasować. Niemniej serwis twierdzi że to inne śruby muszą być Proszę o podanie jaką długość powinny mieć śruby do felg stalowych w Octavii II.
pozdrawiam
Paweł
-
-
bryko, śruby a dokładniej szpilki do alusków są dłuższe o ok. 1cm od normalnych szpilek z tego względu że felga stalowa jest dużo cieńsza niż alus. załóż felgę stalową i wkręć śrubę do końca. zobacz ile wystaje i kup tyle krótszą:zlo: :zlo: South Side Madafaka Knight Rider's :zlo: :zlo:............................... prądownia ...
Komentarz
-
-
deespe, Po czym wnosisz ta informacje.
bryko, Masz oryginalne felgi producenta. Zakrecasz stalowe felgi i zostawiasz sruby bez zadnych kombinacji.
Dla niedowiarkow pytanie. Jak zlapiecie gume na swoich 'alusach' to zapas jaki macie (dodam ze w 90% przypadkow stalowy). Zapasowych srub w aucie nie ma, wiec pasuje i tak samo mozna zalozyc zimowki.
Co innego jest z niefabrycznymi felgami, wtedy czesto sruby do nich w zestawie sa dluzsze lub krotsze.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Maicroft...
Co innego jest z niefabrycznymi felgami, wtedy czesto sruby do nich w zestawie sa dluzsze lub krotsze.Garret
-----------
Była OI 1.9TDI AXR 144KM/306,9Nm by Ali... jest 1.8 TSI Scout, 217KM/348Nm by Ali :-)
Komentarz
-
-
Re: śruby do felg stalowych
Zamieszczone przez brykoWitam,
OctavięII kupiłem z felami VEGA 6,5J x 16". Teraz na zimę kupiłem stalowe 6J x 15". Czy muszę kupić nowe śruby? Sprawdzałem obecne śruby i wg mnie mają one łby okrągłe, czyli powinny pasować. Niemniej serwis twierdzi że to inne śruby muszą być Proszę o podanie jaką długość powinny mieć śruby do felg stalowych w Octavii II.
pozdrawiam
Pawełsaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Orginał będzie pasował. Pryz felgach innych producentów zazwyczaj masz inne śruby, inna długość inny stożek. W oryginale powinny być kulo-stożki.MECHANIKA # WULKANIZACJA # MYJNIA # SPRZEDAŻ NOWYCH OPON # PROSTOWANIE FELG #
Zapraszamy : http://ww.facebook.com/navigator.auto
# # # # # # # # # # #
Moja O2
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=51159
Komentarz
-
-
deespe, nie nie nie!
Ja swoje szpile ze stalowek smialo wsadzilem do nabytych alusow, wszystko zalezy od producenta. Jak juz mi zrobia auto, zamieszcze zdjecia, jesli ktos chceByła Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
Felgi kupiłem nowe, ale nie w ASO tylko tu http://www.opony.com/felgi/index_fel...odukcji=06.04-
zapas mam oczywiście stalowy, kształt gniazda w feldze zapasu i tych co kupiłem jest identyczny. Użyję więc tych śrub które teraz mam. Dzięki za pomoc
pozdrawiam
Komentarz
-
Komentarz